Военноморските сили на Украйна обявиха временни коридори за търговските кораби, пътуващи към

...
Военноморските сили на Украйна обявиха временни коридори за търговските кораби, пътуващи към
Коментари Харесай

Киев обяви временни коридори за търговските кораби

Военноморските сили на Украйна обявиха краткотрайни коридори за комерсиалните кораби, пътуващи към или от черноморските пристанища.

Съгласно заповед на военноморското командване на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) от 8 август са оповестени нови краткотрайни направления за цивилните кораби, като в същото време се припомня, че по всички направления има военна опасност от страна на Русия, се посочва в обява във Фейсбук.

Международната морска организация (IMO) прикани по-рано Русия да спре заканите за комерсиалното мореплаване в Черно море и да съблюдава интернационалните конвенции, които подсигуряват правото на Украйна на свободна търговия.

ВСУ разяснява, че тези направления ще се употребяват най-вече за опция за потребление от цивилен плавателни съдове на украинските пристанища Черноморск, Одеса и Южни.

Последният транспортен съд с украинско зърно напусна пристанището на Одеса на 16 юли. След като Русия излезе от зърненото съглашение тя нападна пристанищната зърнени хранилища и инфраструктура, с цел да спре достъпа на украинската храна до международните пазари. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР